I mitt tredje hem

publicerat i Allmänt;
som snart kommer bli mitt fjärde.

Sitter nu hemma hos mormor & morfar, vi har käkat lite frukost och ska snart bege oss ut för en liten promenix ute på Oknö. Solen har börjat titta fram och jag ser fram emot en värmande vintersol. Kameran kanske hänger kvar runt halsen så ni får ett par bilder sedan, om jag lyckas fånga något fint på bild.
Nähä, nu väntar tandisen på mig.

Skogsbärsmuffins

publicerat i Allmänt;
Hallonmuffins med marsipan
~ 12 st normalstora muffins

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon (färska eller frysta, spelar ingen roll)
75-100 g marsipan (kan uteslutas)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Ta ut smöret och låt det stå i rumstemperatur i cirka 10 minuter. Lägg i smöret och sockret i en skål och vispa håer (med elvisp) tills smöret blit "vitt" och tills konsistensen verkar ha blivit aningen luftigare. Rör ner ett ägg åt gången, samtidigt som du vispar. Tillsätt sedan vaniljsockret och mjölken. Blanda vetemjölet och bakpulvret i en skål, gärna med gaffel så att allt blandas ordentligt.
Häll smeten i muffinsformar och fyll till lite mindre än hälften. Om du vill kan du fylla till hälften också, men absolut inte mer än så. Fördela hallonen jämnt i muffinsformarna, och tryck ner dem lite försiktigt. Skiva marsipanen tunt (eller riv med rivjärn) och tryck ner skivorna lätt över hallonen . Grädda sedan muffinsen i mitten utav ugnen i cirka 15 minuter.


Även detta receptet kommer från tartspecialisten.blogg.se, galet duktig. Ta gärna en kik in här.
Istället för hallon tog jag skogsbär & istället för marsipan tog jag mandelmassa. Blev helt ok.

Kladdkakemuffins med chocolatefrosting

publicerat i Allmänt;
Kladdkakemuffins
~ 12-16 st normalstora muffins

2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och låt det kallna lite grann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst ("fluffigt", as hell!). Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda gärna med gaffel så att allt blandas ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, men vispa inte för länge (annars försvinner det "fluffiga" från smeten, och muffinsen blir inte så bra). Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Klicka/häll ut smeten i formarna, fyll till precis hälften eller lite mer än hälften.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.


White Chocolate Frosting
~ 10 normalstora cupcakes

150 g smör
75 g vitchoklad (utav god kvalité, t ex Fazer)
150 g naturell färskost
4 dl florsocker

Gör såhär:
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna. Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa sedan dina Cupcakes härliga, och fina!

Recepten kommer från tartspecialisten.blogg.se.
Dessvärre hade de inga spritspåsar på konsum i Blomstermåla så fick ta en vanlig plastpåse och försöka spritsa ut frostingen med, vilket resulterade i katastrofalt misslyckande. Och så fick det bli som det blev, så är det bara.
Donade även skogsbärsmuffins, recept och bilder kommer senare.

KLT SUGER

publicerat i Allmänt;


This goes that.

Bestämde mig i sista stund för att följa med in till stan för ytterligare en utekväll. Och hur blev det med de mån tro? Jo det ska jag ta och berätta för er.
21.50 tog vi buss från Blomstermåla till Ålem. Från Ålem skulle bussen gå 22.28, en halvtimmas väntan med andra ord. Bussen kommer, kör förbi en utav hållplatserna och skiter fullständigt i att ens kolla åt vårat håll. Kvar står vi, åtta redan stelfrusna människor. Klt fick ett samtal från oss mindre glada och efter mycket om och men (vi är nu en timme framåt i tiden) bestämde dem sig för att skicka oss en taxi. Men där gav jag upp. Fick som tur var skjuts hem. tack för köldskadorna klt!
Fick dessutom samtal från en pizzabagare från Kalmar, Daniel hade nämligen tappat sin mobil där inne igår.. och så ringer han mig av alla kontakter.
jaja, nog tjatat om detta. Jag ska nog be mamma & Johan köpa hem en fet deg från pizzan, det är nämligen trubadur där borta ikväll.
Sedan natti från min sida.

Kvällen i ett fåtal bilder

publicerat i Allmänt;
Det blev en killkväll...
och så jag.
Vi började hemma hos Daniel med dans, dryck, sång & spel för att sedan bege oss in till stan.
Under resans gång bytte jag plats och lämnade min väska bredvid Ted där jag innan satt. Vi går av, men är min väska med? NO NO NO. Detta upptäcktes när vi redan kommit in på palace och killarna hunnit hänga in sina jackor. MEN om man inte ser min väska som ligger precis bredvid en då får man faktiskt springa med och hämta den. Sagt och gjort. Vi begav oss ner till stationen och hittade rätt buss med en gång. Lite smårolig start sådär med ett motionspass, right?
Motionspasset fortsatte sedan inne på palace där vi skakade lite rompa, eller ja vissa utav oss iallafall. Det vill säga Ted, Kim & jag. Vid halv ett-tiden gick vi iväg för att ta oss varsin deg på en utav alla pizzeriorna och sedan tillbaka för att dansa bort den ett tag.. Sen om vissa kom hem eller inte har jag inte fått någon riktig kläm på ännu, det återstår att se.
Kul kväll, japp.



Sladdelisladdar

publicerat i Allmänt;
Nu säger jag snart GODNATT till er kära vänner.
Hörs vi inte imorgon så hör ni nog av mig på lördag.
Värst vad mycket sladdar här va - plattång, hårfön, datorladdare, mobilladdare samt högtalesladd.


Plätteliplättar

publicerat i Allmänt;
Pappa donade potatisplättar när jag kom hem från jobbet, på min begäran. Till det hallonsylt & grädde!
Nu, senare, har vi dippat lite grönsaker & chips.
"Sveriges värsta bilförare" spelas upp på skärmen bakom denna skärm. Kan man verkligen vara så usel?

En hårig linslus

publicerat i Allmänt;
Jag var galet hungrig när jag spatserade hem från jobbet strax efter femsnåret. Pappa hade satt igång med maten. Tack gode gud. Strips & fläskytterfilé till mig och frites & lövbiff till sig själv. Båda nöjda och glada, bra. Pappas hemmagjorda vitlöks & persilje -smör till det.
"Söta" linslusen ville också vara med såklart. Min lilla bubbelito.

Muslí

publicerat i Allmänt;


Jag upplevde nyss en härlig smak av yoghurt & jordgubbar när jag upptäckte ett paket med musli i skafferiet. Var ju bara tvungen att ta mig en liten kopp med lite krispigt gott. Guu så goda de där puffarna är. MUMMA.

Felåt

publicerat i Allmänt;
Förlåt för att jag är en dålig bloggerska.
Eller nej, detta har vi ju pratat om innan.
Jag skriver när jag vill och när jag har tid. Ni läser om ni vill och om ni har tid.

Jag är ikväll hemma hos mamma, ris & kyckling serverades till middag. Innan dess följde jag med mormor & morfar hem efter jobbet där vi fikade på semlor. Mandelmassan får tummen ner och det andra tummen upp.
Jag hade sett fram emot en fet sovmorgon imorgon. Och där fick ju jag så det skrek om att. Åtta till fem istället för ett till fem, men jag klagar inte. FÖRUTOM att det därmed innebär att jag sitter på en, förhoppningsvis, varm buss påväg till Mönsterås imorgon klockan sjugo över sex, med mor vid min ena sida. Hon börjar nämligen vid sju i Mönsterås imorgon. Hur ska jag komma upp innan sex när jag alltid annars lämnar sängen 07.35? Bra fråga, svaret får jag imorgonbitti.

Borsta mina gaddarna-hänga min tvätt-lägga mig i min säng-på mitt rum-med min dator.
Kvällsschemat ser ut som sådant... ungefär

Jaha, bara för det får ni en bild på min lilla morsa & en på min viga katt


MYYYYYS MESSSIGIRL!



Working nine to nine

publicerat i Allmänt;
Att jobba nio till nio tär på krafterna må jag lova er, men i stort sett lugn dag.
Hemma hos pappa, slängt in en capricciosa i ugnen - pillade bort skinkan och ersatte den istället med räkor, broccoli, paprika och ytterligare ost. Degen är galet välkomnad ner i min mage, han skriker nämligen efter mat. Kramp. Aouch.
Medium, Familjen annorlunda, dusch & sömn.
Godnatt

isolering

publicerat i Allmänt;
Ja, det känns som om jag blivit satt i isoleringen på ett fängelse, det värsta man kan tänka sig liksom..
Nej, men det är fortfarande isande kallt här ute på mitt rum, dålig isolering? Ja, det kan nog vara en rätt så bra gissning.
Nu har jag dansat runt lite med duschslangen, och ska nu fortsätta titta på "Bartenderskolan". (Jag är inte alls efter, har redan sett alla avsnitt.. faktiiiskt.)

Guten notte

Den som söker finner

publicerat i Allmänt;
Japp, där låg den. I en utav de 20 shoppingpåsarna som var utspridda över hela mitt rum.
Städning (läs röjning) på gång här i min lilla kyliga lya. Längtar efter de kommande +55kvm. Mmmm.

kött fifan

publicerat i Allmänt;

Min kamerasladd är borta. OKEJ, JAG har slarvat bort den... tydligen.
Därför bjuder jag er nu på en halvtaskig cambild från någon vecka sedan.
Ikväll är jag hemma hos mamma & har faktiskt kommit ihåg att sätta på mitt element, frågan är nu, hinner mitt rum värmas upp innan det är dags för sängläge? Mycket bra fråga som kommer få ett svar inom ett par dryga fyra timmar. Då ska jag även försöka leta rätt på sladden, så jag kan bjuda er på lite skojiga bilder framöver. Snäll jag är va?

Om ett tag ska vi fixa iordning lite käk, pot.gratäng och kött. Mamma hade köpt lövbiff som hon tänkte tillaga ikväll. Fläskköttet hon köpt var hon på god väg att lägga in i frysen.
Dotter: "Vad ska jag äta till gratängen hade du tänkt?"
Mor: "Vi ska äta lövbiff."
Dotter: "Äter jag lövbiff?"
Mor: "Ja?"
Dotter: "Nej mamma, det borde du vid detta laget veta att jag inte gör!"

Känner min mamma mig liksooom?
JAG ÄTER INTE NÖTKÖTT, KORV, FÄRS ELLER VILT.

Jag hade sett fram emot en välbehövlig sovmorgon imorgon, den byttes mot en lång arbetsdag, 09.00-21.00. Pjuh.
Tack för mig.

Ingen inspiration

publicerat i Allmänt;
dagens outfit : jobbarskjortan, svarta jeans(ej fått mina byxor ännu) samt höcklet. 
dagens låt : Ja Gud, vad hette den? Sebastian & Michaelas låt. 
dagens dusch : Kommer.
dagens frisyr : slarvig bulle as always.
dagens smink : Det vanliga - puder, mascara, ögonskugga.
dagens planer : Kvällens planer? Absolut ingenting.
dagens vill ha : Vår.
dagens saknad : Båda mina underbaringar - Elin & Ellen.
dagens drog : Vaniljglass m. hallon.
dagens pinsammanste: Tappad skinka?
dagens måste : Hänga tvätten.
dagens dricka : Varm choklad, lättdryck & mjölk. 
dagens mat : Pasta med köttgryta.
dagens sjuka : Uppskuret finger.
dagens kärlek : Gymmet... (kunde ju hoppats iallafall)
dagens mående : Trött chej. 
Oj, se där ja. En rödtott och en icke-blondin!

något väntar

publicerat i Allmänt;
och något är duschen.
Jag har varit här hemma hos pappa i tre timmar men har inte ens fått av mig mössan ännu. Så gott som fastgjuten... typ. Förövrigt har jag krupit ner under täcket med hela klädkitet på mig.Ska snart försöka ta mig själv i kragen (som jag inte ens har) och hoppa in i duschen & fräscha till mig lite granna.
Det blev bara jag och mor som tog en fika förut. Det var otroligt dåligt utbud på bakverk & sötsaker idag (självklart den dagen vi bestämt oss för), så det blev en simpel kanelbulle och en burk smaksatt loka, päron. Bortsett från att fiket var ekande tomt hade vi en trevlig liten stund innan vi begav oss hemåt igen.
Vi lagade senare lite käk, spaghetti & köttfärssås. Quornfärssås för min del. Sedan begav jag mig alltså till far min. Eftersom att pappa hade donat med grejer till grillspett var jag ju tvungen att fixa iordning ett i köksgrillen, till det pommesSTRIPS & salsa. Avslutningsvis en parise.
Ni vet vad jag ska göra sedan, erkänn?!
Kanal5play.se såklart.

Konditori

publicerat i Allmänt;
Promenad med morsan väntar mig nu alldeles alldeles strax. Eller typ nu. Hon står redan redo. Ehe.
När jag tagit mig igenom en skön solig promenad ska vi hämta lillebror i skolan & ta en fika på kondiset. Mys.

Update:

publicerat i Allmänt;
Långkalsonger, gammal cuptröja, morgonrock, sockor & täcke. Jag försöker att tina upp med fötterna mot elementet, jag verkar inte lyckas så bra.
Tv4 busar med mig så jag övergår till kanal 5 istället.
BRR

Turkan

publicerat i Allmänt;

Om jag saknar? nej, vad får er att tro det?
EHE.


Varje morgon som jag tvingar mig upp vid halv åtta är det enda jag tänker på att "snart, (om tio timmar), slutar jag och får därmed snart sova igen". Men sedan anländer jag till jobbet och piggnar genast till. Timmarna går förbi snabbt och klockan blir redan 18.15. Skönt.
Efter jobbet skyndade jag mig mot stationen med tankarna på att ta en buss hem till mamma, då jag får ett sms med texten... håll i er nu... "Ring" - från mor. Bäst att följa hennes anvisningar tänkte jag & så åkte jag plötsligt bil hem istället, efter en sisådär dryg (ja, alltså en ungefärlig) timma i sporthallen. Sedan har vi ätit pizza, coops egna... Och efter att jag även ätit ristorantes förr kanske ni vill höra min åsikt? Coops får tummen ner i jämförelsevis med ristos.
Smart Ellen har varit i farten igen, inte nog med att jag skurit mig på tre ställen på ett par ynka dagar,  så glömde jag även stänga på mitt element när jag kom hem hit till mamma.. Resultatet blir en djupfryst tjej. Ja, när jag orkat ta mig ut dit alltså. När jag fått upp någorlunda kroppsvärme ska jag försöka mig på att kika "Sveriges mästerkock" eller vad titeln nu är.
Godnatt!


LasseMajjas kockskola

publicerat i Allmänt;
Nu har jag gjort allting vitt, satt in en bild som får sitta där så länge.
Detta tills jag träffar på någon som förstår sig på blogg.se's funktioner. Jag är inte tekniskt ett dugg, så mycket kan jag låta er få veta iallafall.
Imorse klev jag upp vid den nu för tiden vanliga tiden, 07.37 (i vanliga fall 07.35), för att sedan vandra bort mot jobbet 07.52. Klä på sig skjortan & höcklet samt byta skor och kissa lite. Ta på sig lite glans på läpparna, stoppa in ett tuggummi i munnen och sedan stämpla in 07.59. Grillning, fiskframplockning (plocka fram firren, för er lite mindre kompetenta människor) & frukostbrickan. Billig strömming vilket alltid innebär lite mer jobb (eftersom många passar på när den är några kronor billigare per kilo. Tack säger jag som nu har en fiskluktande (=illaluktande) skjorta. Och jag som nu bara har en endaste än så länge.. poor me. Åter till saken. Det har varit en del lugna dagar nu så det var skönt med lite ståhej igen.
Mormor & morfar bjöd hem mig på middag, fisk skulle det visst bli, så när jag lagt på dukarna, dragit ner persiennerna, skurat av skärmaskinen, diskat, sopat och skrivit i rengöringspärmen skuttade jag glatt mot styrmansvägen. Här fick vi torskfile med ett täcka av, hm.. låt mig tänka... ost, vitlök, dill... och lite annat gott mojs. (Ni får gärna hjälpa mig komma ihåg, LasseMajja!)
Morfar är en otroligt duktig kock, och jag älskar Din mat. (Okej mormor, du är inte så pjåkig du heller;))
Iallafall... Mormor skjutsade mig hem strax efter åtta, men först tog vi en sväng runt Konsum och jag inhandlade lite välbehövliga grejer till framtiden för min tvättersättning. Bra ju!
Inte superduperlång tid kvar nu, inte. Jag kommer så väl ihåg när jag för drygt en och en halv månad sedan när jag fått ett nytt schema - jag kikade på den sista veckan och tänkte att "det kommer inte dröja länge förrens vi är där", och se på fan, snart är vi där! Snart är jag där.
Tiden går oändligt fort, bra eller dåligt? Jag vet i hundan, det återstår att se.
Sov gott!

Dejt

publicerat i Allmänt;

Skype-dejt med Ellen, en hel timma fick vi ihop i taltid. DU ÄR SÅ SÖT!
Puss & hejdå.

(jag vågade inte ta större bilder än såhära, tänk om Ellen skulle bli helt galen då rå?)

Gadden

publicerat i Allmänt;
Innan & efter dusch! Ja, jag vet att jag har samma linne på mig, ett utav de jag köpte idag. Var tvungen att prova det nu igen.. Håller nämligen på och rensar lite.. och då blir det bara så att man måste testa vartenda litet ynkligt plagg. Gode tid, jag känner på mig att det blir en lång natt.

Kalmarstad

publicerat i Allmänt;
hemkommen från en heldag i stan.
Mormor var snäll & hängde med mig in, eftersom jag kände att jag inte riktigt hann med allt jag ville häromdagen.
Fick med mig ett x antal kassar hem med lite allt möjligt. Kanske visar er senare, who knows?
Började inne i stan och fortsatte sedan ut till hansa & IKEA, här blev det käk.


ALLTSÅ SHHHHH... säg inget till mamma hur mycket jag gjort av med. ehe.


PEACE OUT!


See you later.

Du söta håriga argsinta katt

publicerat i Allmänt;
Messi har verkligen två sidor.

Dålig sida.

Bra sida.


.
Ikväll har vi tagit det lilla lugna. Benji fick vara med på de äldre killarnas match, som vi då kikade på. Han är så duktig, min lillebror. Sedan pizza (jag orkade inte ens en halv, VAD HAR HÄNT?) och tv.
Nu film - imorgon stan.
Godnatt lovelies.

Midsommar

publicerat i Allmänt;
Sitter här i min säng (ovanlig mening va? eller inte.) nuduschad, insmord & borstad.
Dagen har sett ut som sådan, jobb - tacos - tv. Ja, i stora drag alltså.
Imorgon har vi återigen nått fredagen, helgens påbörjan för de flesta, och även för mig denna vecka. En deldags jobb, sedan har jag två lediga dagar att se fram emot. Härligt.
Midsommar på Öland förrförra året, då vi bodde i ett ruttet skjul hos Agge nummer ett.

En längtan... eller tre.

publicerat i Allmänt;
Vet ni vad jag längtar efter?
.
Jag längtar efter converse, jeans-shorts & -jacka.
Jag längtar galet mycket efter våren.
GE MIG DET NU!
Tack.

En längtan... eller tre.

publicerat i Allmänt;
Vet ni vad jag längtar efter?
.
Jag längtar efter converse, jeans-shorts & -jacka.
Jag längtar galet mycket efter våren.
GE MIG DET NU!
Tack.

i mina kassar

publicerat i Allmänt;

Jag kommer inte ihåg exakt hur mycket vardera pryl gick på men detta gick på runt 800:-, om det nu ens är relevant att säga. Sådant kan iallafall jag komma att tycka är skoj att veta, så nu vet ni.
Fick ju med mig lite mer hem igår, men inget jag orkade ta med mig till pappa & kameran, så det så.



Staden

publicerat i Allmänt;
Åkte som sagt in till Kalmarstad i eftermiddags med lillebror.
Och som alltid... vill man hitta något, så hittar man inget. Så störande.
Kom iallfalla hem något fattigare och några enstaka prylar rikare. Jag hade inte hittat ett enda klädesplagg förrens vi återigen gick in på gina för att stressad ögna igenom utbudet igen. Då hittade jag faktiskt en söt blommig blus. Och så slängde jag med två vanliga tunna koftor i olika färger också. På rean dessutom.
Förutom detta fick jag med mig lite smink, hårprodukter, smycken och underkläder hem. Det är sådant som är så tråkigt att köpa eftersom det känns som om man inte får något för pengarna, men nu är det gjort för ett tag framöver, åtminstone.
In åkte vi tåg, jag och plutten. Sedan blev vi hämtade av mor & Johan. Skönt.
.
Nu väntas unga mödrar på kanal5play.se sedan ska jag välkomna natten öppenhjärtat.


En dag för någon månad sedan var vi ute i snön & lekte. Benjamin lekte lite fotograf också.
Hur många besökare skrämde jag bort med denna bild? he he

Medium

publicerat i Allmänt;
Godkväll allesammans!
Återigen ny vecka. Återigen måndag.
Och som vanligt på måndagar så kallade jobbet på mig mellan tre och nio. Lagom lång arbetsdag.
Jag har hunnit med att käka lite också, så det så. Varma mackor i ugn med grönsallad & avokadokräm. (Världens enklaste, mosad saltad avokado.) Jag ahr även hunnit kika på ett utav mina älsklingprogram - medium.
Och nu måste jag hinna med och duscha lite också, fett jobbigt alltså. Sedan får det bli ett avsnitt av "Familjen Annorlunda" hade jag tänkt mig.
Imorgon jobbar jag halvdag, förmiddagen. Sedan tar jag med mig lillebror in till stan, ÄNTLIGEN! Här ska shoppas.
Puss & Godnatt

Intresseklubben antecknar

publicerat i Allmänt;
En rinnande nos verkar aldrig vilja sluta rinna.
Typiskt.
.
Nehe, om man skulle ta o RÖJA lite?
Skulle behövas, frågan är om jag orkar. ehe.
Attans, då blev det ingen städning idag heller.

Paris Bullar

publicerat i Allmänt;
Nej, parisebullar. Eller krämbulle. Eller vaniljbulle. Kalla det vad du vill, vet ja.
Bestämde mig igår kväll för att knåda ihop lite bullar idag, och vill ni vet vad resultatet blev?
Hur som haver, YAMMI!

rompa

publicerat i Allmänt;
kände mig välförtjänt av lite naturgodis samt en glasflaska julmust. Det måste jag bekänna att glasflaska är det bästa att dricka ur, blir liksom en liten extra godhet på något lustigt vis... och så bubblar det så skönt i nosen. Åter till godiset... dem hade dessvärre inga torkade frukter alls, bara papaya med choklad runt, och de fick bli favoriterna samt de stora crispkakorna. Synd bara (läs; tur) att man blir proppmätt på en gång.. Fick ner ett par bitar sedan tog det stopp och det får räcka för ikväll.
Självklart var jag tvungen att ladda upp för naturens godis i form av lite hemmaträning, aj aj Kapten. ROMPA.

SONY

publicerat i Allmänt;
Vad har skett med min kamera?
Inget annat än suddiga bilder kan tas..
Ellen ledsen.

Smaken av Italien

publicerat i Allmänt;
Det var tungt att gå upp imorse, annat kan jag inte säga. Men jag klarade det & klarade även hela förmiddagen utan problem, sjukt lugnt idag. Telefonen ringde för första & sista gången tio minuter innan vi slog igen, DEN HÅLLER ALDRIG TYST ANNARS. Vi började fundera på om det var fel på telefonledningarna, men tydligen inte.
Fixade ihop en grönsallad på ruccola, rödlök, gurka, ärtor samt russin. Italiensk dressing på det.
Nu sitter jag här & hade sett fram emot att se en bra film på tvN, men den verkar urusel. Buhu.
Vi får se om kvällen bjuder på något skoj!

Promenix

publicerat i Allmänt;
Efter en kvällspromenad är jag totalt genomfrusen & sitter här i min säng nästintill huttrande. I ett tappert försök att tina en aning tog jag mig en tallrik soppa igen (varför är det i 99 % av fallen godare att värma mat som redan ätits? okej, det där lät lustigt, men är ni lika smarta som mig så borde ni fatta, vilket borde betyda att alla borde fatta, right!).. vilket inte verkade hjälpa ett dugg.. så vi får väl se om lite glass hjälper, ye right.
Sedan ska jag försöka nana i hopp om att orka upp till morgondagens jobbtimmar!
Godnatt

New in

publicerat i Allmänt;
Det var nog först när jag glömde mina dojjor hos Kim & Tom, och mina stövlar gick sönder som jag uppfattade att jag egentligen inte har några fler vinsterskor än just de två. Inga mer jag trivs med iallafall. Så i ren hets tryckte jag hem två par från skopunkten (eftersom jag aldrig hinner in till stan), tog storleken större än vad jag har i vanliga fall, alltså fick det blir 38:or. Det tog inte mer än två dagar tills jag fick hem dem, men under den tiden hade jag redan förfrusit mina små stackars tossingar i ett par converse. (tog efter mormor & mamma lite granna där med att överdriva något otroligt, thehe)
Iallafall, åter till saken.
Det ena paret, svarta, passade faktiskt utmärkt och jag gillar dem skarpt... tror jag.
De beiga däremot är drygt 2 cm för stora.. Så jag tänkte mot min förmodan skicka tillbaka dem, för att åter få ett par i mindre storlek. Dock blev inte tanken verklighet. Någon, förlåt.. NÅGRA menar jag, hade nämligen snott mitt rum i onsdagsnatt och det kvar öl precis överallt, PRECIS ÖVERALLT. (lite mer överdrivet där.) Men jag hade öl på mitt golv, i min säng, mina kläder OCH PÅ MINA NYA SKOR. Tack för det. Nu måste jag ju behålla dem, tur vi har mycket toapapper hemma.. he he. Pippi -look a like.

Fisksoppa

publicerat i Allmänt;
Godkväll trogna kära läsare!
Lillebror & jag la oss till en skräckfilm igårkväll, jag kan säga så mycket som att jag trodde jag själv hade två huvuden... lillen var nämligen lite rädd och låg därmed med sitt huvud på sin trygga storasysters. Aw, gulle.
Imorse steg jag upp strax efter elva, skönt med sovmorgon sådär någongång ibland. Duschade, packade & strök jobbskjortan. Buss, 13.15, in till Mönsterås och jag vandrade då på momangen till jobbet, trots att jag hade en halvtimmes ledighet till.Tog en kopp varm choklad mot förkylningen & sattes sedan i arbete. Alla varor var redan upplockade när jag kom, så eftermiddagen var förvånansvärt lugn. Fyra timmar & 45 minuter efter att jag klev av bussen i Mönsterås vandrade jag glatt hemåt i mina nya dojor. Köpte med mig lite ruccola samt det på bilderna nedan. Blev nämligen så sjukt sugen på fisksoppa när jag gick runt på jobbet medvetande om att där låg en massa smarrig firre. Sagt & gjort. Kokade upp potatis & morötter (med skalet kvar såklart!) tillsammans med 3 buljongtärningar (ja, det behövdes faktiskt).. La sedan i torsken & räkorna i ett fåtal minuter & avslutade med att spä med lite grädde & i med färsk dill. På med krutonger samt grönt. Ibland blir jag faktiskt förvånad och nöjd över mig själv - förvånansvärt nöjd. thehe.
Avslutade middagen med hallonswiss (egendöpt, ja jag vet) - vaniljglass, grädde, hallon.
Åh, så ljuvligt.

Nu blidde de kväller

publicerat i Allmänt;
Det har varit en sådandär typisk slappar-dag idag. En sådan behövs lite då & då.
Kvällsmat i form av räksmörrisar, bilden snodde jag från google då jag själv inte orkade spela fotograf.
Nu ska jag trippa upp till lillebror där film utlovats, sedan behöver jag ett par timmars sömn känner jag.
Goodnight kära vänner.

Jag ser det snöar

publicerat i Allmänt;
flingorna virvlar ner utanför köksfönstret, utanför de andra också antar jag.
Men här sitter jag på en hård stol i köket med tankarna på frukost, ja jag måste dona lite frukost.
Gårdagens kväll bjöd oss på hög stämning nästintill hela natten igenom. Mer än godkänt.

Petter

publicerat i Allmänt;

Pappa har fixat petters nyaste skiva till mig, en hel del bra låtar actually.
Ska nog försöka somna till några utav dem. Jobb väntas förhoppningsvis imorgon.
Puss, Kram & Godnatt!

goodmorning sunshines

publicerat i Allmänt;
Eller?
Idag har det varit som så att jag inte alls vetat om jag känner mig OK, eller helt åt fanders.
Ena stunden mår jag skapligt, andra mindre skapligt. Men jag laddar för jobb imorgon med ingefära-te, glass, vatten, panodil & nässpray, för jag orkar verkligen inte bara sitta hemma längre.

varma koppen

publicerat i Allmänt;
Har knåpat lite på en ny header, men jag kan fasen inte. Och inte tror jag att ni ser resultatet heller för den delen, det gör nämligen inte jag, bara på förhandsgranskningen, men den ploppar väl fram någon vacker dag.
Någon som märkt hur uttråkad och rastlös jag har varit idag?
Men det kanske bara är bra för er, har ju uppdaterat hela dagen lång. Duktigt ju?
Nu kanske ni och förstår hur lite tid jag annars har till bloggen, japp, tänk på det ni.
.
Har nu bäddat rent, duschat, slängt på mig en stor skön tee och krupit ner i sängen med en kopp varm soppa. Mysigt är bara förnamnet. Stjänrkockarna väntar på mig på tv3play.se så godnatt!

Clothes

publicerat i Allmänt;
Ja, vad gör man egentligen när man bara sitter, sitter och sitter.
Pillade ihop favoriterna på hm just nu.
Baddräkterna är kanonsnygga istället för linne till ett par höga jeansshorts.
Bikinin är sjukt fin med sina höga underbyxor.
Outfiten bredvid ser väldans mysig & skön ut, snygg till på köpet.

.

publicerat i Allmänt;
HERREJISSES, säger jag bara...
Stor tjej, buhu.
.
.
Nu har jag suttit på samma lilla plätt i soffan sedan 11.00 med undantag för någon promenad ut till köket och något till toaletten också kanske. OCh jag har inte planer på att lyfta på arslet än på ett tag. Jag är så jäkla uttråkad, trött på dator & tv och varm. Snart vet jag inte vart jag ska ta mig till, hatar att inte vara pigg.

Gina tricot

publicerat i Allmänt;
Mixade ihop en liten outfit från gina, med ett par pumps i antingen svart eller rött (enligt mig).. Ett par hängslen, som jag personligen tycker är skitsnyggt kan lätt matchas till och med håret uppsatt i en snygg lite rufsig frisyr. GUUUD vad jag längtar till våren nu.

mycket lustigt

publicerat i Allmänt;
vaknade upp med en slemmig hals, whiskeyröst & illamående.
Allt känns bättre nu efter en del (EN) mindre fräscha handlingar. Pjuh.
Jag har även fått i mig en hel del mat, både panpizza & franska m. pot.sallad, euroshoppers såklart. Den enda jag tycker är sådär lite god. + charkens egna då. Druckit kranvatten, pepsi max & kolsyrat vatten i mängder, hoppas det hjälper. Som ni förstår - inget jobb idag. Inte heller imorgon. Känns jätteknasigt när man annars brukar befinna sig på jobbet, men så är det ibland.
Det tar vi ett par panodil på, huvudvärken vägrar släppa... tydligen. Nästäppan också för den delen.
Kan man verkligen få så många krämpor på en och samma gång?
Nog om mina eländiga meningar.
Tv, sömn och C-vitaminer väntas.
Sitter här och drömmer mig tillbaka till härliga Turkiet, bästa som hände under 2010, helt klart. Vi hade så grymt roligt, hela tiden. Och tillbaka, det ska vi.

Zorro

publicerat i Allmänt;
Min lilla voffsing är bara för söt, han märker så fort någonting är fel och försöker genast få en på bättre humör genom att gosa och pussas. Och jag måste erkänna att det faktiskt hjälper lite.  Nu har jag även fått i mig lite räkcrepês och ett par panodil, & sitter just nu och kikar på film.
Ska snart ta en dusch och sedan försöka få mig lite välbehövlig sömn.
Känner mig kanondum som missar inventeringen imorgon, men jag mår verkligen inte så pass bra för att kunna klara av det, tyvärr. Får se om morgondagen bjuder på något jobb överhuvudtaget.
Vatten & läkerol extreme!

inte ok

publicerat i Allmänt;
precis hemkommen från eftermiddagens fyra timmar på jobbet.
Igårkväll när jag hade tänkt lägga mig kände jag redan då att något spökade i halsen, och ja egentligen i hela kroppen. Vred & vände på mig tills jag tillslut kunde komma till ro någorlunda. Natten fortsatte som så, kände att något lurt var på gång. Vilket jag fick bevisat för mig när jag vaknade imorse efter ett par timmars ynka sömn. Bestämde mig trots allt att försöka ta mig in till Mönsterås och jobba de ynka timmarna. Det kändes inte bra, och jag fick tvinga mig igenom hela eftermiddagen. Utan mat i magen och med en skakande & värkande kropp räknade jag på så gott jag kunde.
Köpte med mig varma koppen, glass, panodil och extra starka halstabletter hem i hopp om att piggna till tills imorgon. Det återstår att se om jag lyckas!

Fet

publicerat i Allmänt;
Alla var hungriga - ingen orkade laga mat.
Vi löste det på bästa enkla sätt, gick bort till pizzerian och tog oss varsin deg.
Nu ska jag kika på "Fångarna på fortet" som jag missade förut.
Sedan väntas sömn följt av jobb imorgon - inventering.

Antonia

publicerat i Allmänt;
Idag har den här söta tösen varit hemma hos oss ett par timmar, medans hennes mamma och pappa hälsade på hennes lilla nykomna kusin på bb. Vi var ute och gick en skön promenad och lekte lite.

Nytt år - nya möjligheter

publicerat i Allmänt;
Eller vad är det man brukar säga?
Vi får väl helt enkelt vänta och se.
Gårkvällen spenderades i hemmatrakterna. Först var det middagsdax hos Tom & Kim, där vi (läs; jag och Ellen) fixade iordning mat. Kräftsoppa, kycklingfilé m. potatispratäng, samt mintparfait med hallon och chokladflarn till efterrätt, vilken faktiskt Tom och Kim hade fixat ihop otroligt bra.
Här blev det spel, dans och snack innan vi bestämde oss för att vandra iväg till puben. Här var det inte fullt lika kul, så vi vandrade däirfrån för att dunka musik på annat håll. Dans, shots & skönsång. Stämningarna hölls tills ända långt in på natten... och jag får nog ge betyget godkänt på kvällen.