Kladdkakemuffins med chocolatefrosting

publicerat i Allmänt;
Kladdkakemuffins
~ 12-16 st normalstora muffins

2 ägg
2½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smör

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, och låt det kallna lite grann. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst ("fluffigt", as hell!). Blanda alla torra ingredienser i en skål, blanda gärna med gaffel så att allt blandas ordentligt. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten. Vispa snabbt tills det blir en jämn smet, men vispa inte för länge (annars försvinner det "fluffiga" från smeten, och muffinsen blir inte så bra). Tillsätt det smälta smöret och vispa snabbt. Klicka/häll ut smeten i formarna, fyll till precis hälften eller lite mer än hälften.
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.


White Chocolate Frosting
~ 10 normalstora cupcakes

150 g smör
75 g vitchoklad (utav god kvalité, t ex Fazer)
150 g naturell färskost
4 dl florsocker

Gör såhär:
Smält chokladen över ett vattenbad eller i micron. När allt har smält, ställ undan det och låt det svalna. Ställ smöret i rumstemperatur. Låt det bli lite mjukt. Kör smöret i en hushållsassistent (eller med elvisp) tills det blir mjukt och "krämigt" i konsistensen. Tillsätt den smälta chokladen, färskosten och florsockret. Se till att allt blandas ordentligt. Fyll en sprits med chokladfrostingen och spritsa sedan dina Cupcakes härliga, och fina!

Recepten kommer från tartspecialisten.blogg.se.
Dessvärre hade de inga spritspåsar på konsum i Blomstermåla så fick ta en vanlig plastpåse och försöka spritsa ut frostingen med, vilket resulterade i katastrofalt misslyckande. Och så fick det bli som det blev, så är det bara.
Donade även skogsbärsmuffins, recept och bilder kommer senare.

Kommentera inlägget här :